مالزی و اندونزی امکان تهدید جنوب شرق آسیا به وسیله داعش را واقعی دانستند و برای همکاری، تبادل اطلاعات و نظارت بر تحرکات اعضای گروه داعش که در سوریه و عراق عملیات تروریستی انجام داده اند و نظارت بر شبکه های اجتماعی به توافق رسیدند. هشام الدین حسین وزیر دفاع مالزی، گفت: نقشمالزی و اندونزی و همکاری دو کشور بزرگ مسلمان و عضو آ.سه.آن در این بخش مهم و حیاتی است.

صدای ایرانیان (نمایندگی مالزی)؛ تارنمای روزنامه استار امروز نوشت، این مقام بلندپایه مالزی تهدیدات گروه داعش در جنوب شرق آسیا را با توجه به وضعیت فعلی در عراق، سوریه و چند کشور دیگر واقعی دانست و گفت: که امکان تهدید جنوب شرق آسیا با توجه به گسترش تفکرات گروه های افراطی و داعش در این منطقه وجود دارد.
او پس از دیدار روز گذشته با ژنرال ریامیزارد ریاکودو همتای اندونزیایی خود در جاکارتا، گفت: که چند نقطه از این منطقه می‌تواند برای گسترش تفکرات افراطیون مورد استفاده قرار گیرد.
تفکرات افراطی در بخش هایی از کشورهای مالزی و اندونزی بیشتر از مناطق دیگر گسترش یافته است و هم اکنون ده ها نفر از اتباع این دو کشور در عراق و سوریه با گروه های تروریستی همکاری می‌کنند.
تاکنون دستکم شش تروریست مالزیایی در عراق و سوریه کشته شده اند و پلیس مالزی و اندونزی صدها نفر را هنگام عزیمت به سوریه برای پیوستن به تروریست های داعش بازداشت کرده اند.
از سوی دیگر شکل گیری واحدی منطقه ای از تروریست های اندونزی و مالزی حاضر در گروه تروریستی داعش نگرانی هایی برای مقامات امنیتی این دو کشور در خصوص گسترش تفکرات این گروه تروریستی ایجاد کرده است.
تروریست های مالزیایی و اندونزیایی که در گروه تروریستی داعش در حال جنگ هستند واحدی مالایی زبان با نام کتیبه نوسانتارا لید دولت اسلامیه یا واحد شبه جزیره مالایا برای دولت اسلامی در عراق و سوریه تشکیل داده اند.
موسسه تجزیه و تحلیل تعارضات سیاسی در جاکارتا اندونزی اخیرا اعلام کرد که حامیان گروه تروریستی داعش در اندونزی و مالزی با یکدیگر رابطه دوستانه برقرار کرده اند و این عامل باعث شد وزیران دفاع دو کشور روز گذشته برای تبادل اطلاعات در این زمینه به توافق برسند.
هشام الدین حسین همچنین روز پنجشنبه در جاکارتا با اشاره به مرز دریایی و اختلافات دو کشور در این بخش، گفت: طولانی شدن زمان اختلاف می‌تواند در روابط دیپلماتیک میان مالزی و اندونزی تاثیر بگذارد.
چالش های مرزی بین اندونزی و مالزی پیش از این باعث شده بود سوسیلو بامبانگ یودهویونو رییس جمهور سابق اندونزی از مالزی به دلیل نداشتن تعهد برای یافتن راه حلی واقعی به منظور پایان اختلافات مرزی انتقاد کند.
تنش اندونزی و مالزی بر سر مناطق و مرزهای دو کشور در دریای سلبس در سواحل شرقی جزیره بورنئو است. این دو کشور جنوب شرق آسیا در چهار منطقه شامل تنگه مالاکا، مالاکای جنوبی، دریای جنوبی چین و دریای سلبس با هم اختلافات مرزی دارند.
وزیر دفاع مالزی همچنین با اشاره به برنامه راه اندازی نیروهای حافظ صلح آ.سه.آن، گفت: که او در دیدار با همتای اندونزیایی خواستار حمایت جاکارتا از تحقق این طرح تحت پرچم سازمان ملل متحد شده است.
مالزی که بیش از یک ماه است ریاست اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) را بر عهده گرفته است رایزنی خود را برای تشکیل نیروی حافظ صلح در این اتحادیه دنبال می‌کند.
این طرح مالزی قرار است در نشست 10 وزیر دفاع کشورهای عضو آ.سه.آن در جزیره لنکاوی مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
هشام الدین حسین برای اجرای این طرح و تشکیل نیروهای حافظ صلح آ.سه.آن سه مرحله پیش بینی کرد: مرحله نخست پذیرش استفاده از نشان آ.سه.آن در میان کشورهای عضو. مرحله دوم اعزام تیم های مامور آ.سه.آن و مرحله سوم استفاده از پرچم سازمان ملل متحد.